ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ

363

Κατά την διάρκεια του οδοιπορικού μας στην αρχαία αγορά της Θεσσαλονίκης, περιηγηθήκαμε στην όμορφη πλατεία Μπίτ Παζάρ χαζεύοντας τις βιτρίνες των παλαιοπωλείων και των γκαλλερί της περιοχής, που κατάφεραν να μας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.

Στο δρόμο μας σταμάτησε ένας κύριος χαμογελαστός και πρόθυμος να μας ξεναγήσει στο παλαιοπωλείο του (παρόλο που ήταν κλειστό λόγω Κυριακής) και μας οδήγησε στο υπόγειο του καταστήματος, όπου εκεί μας περίμενε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ένας τεράστιος χώρος με αναρίθμητα παιχνίδια, κούκλες, τραινάκια και συλλογές παιδικών αντικειμένων, βγαλμένα όλα από το παρελθόν!Κάθε γωνιά με τον δικό της χαρακτήρα και το κάθε παιχνίδι ξεχωριστό, με την αίγλη που χαρακτηρίζει την ιστορία ενός παλαιού αντικειμένου.

Δεν είχαμε παρά να απαθανατίσουμε όλες αυτές τις εικόνες και να προσπαθήσουμε έστω και για λίγο να σας ταξιδέψουμε στον παλιό καλό καιρό. Πράγματι όταν κοιτάς παλαιά αντικείμενα είναι σαν να κοιτάς το παρελθόν και όλα αυτά μαζί αναβιώνουν χρόνια τώρα χαρίζοντας κάτι από την γοητεία τους!