ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

516

Είναι η Αρχόντισσα του Βορρά και όχι άδικα…μιας και συνδυάζει την ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά με τα αμέτρητα αξιοθέατα,τα πανέμορφα παλιά αρχοντικά και φυσικά τις μοναδικές ντόπιες νοστιμιές!

 Τα must see…

 • Το Ντολτσό είναι η συνοικία της παλιάς Καστοριάς με τα παλιά αρχοντικά και τα πανέμορφα στενά καλντερίμια.
 • Στη συνοικία στεγάζεται το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα,το οποίο φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εποχής του Μακεδονικού Αγώνα καθώς και κειμήλια των Αγωνιστών Μακεδονομάχων.
 • Λίγο πιο κάτω στεγάζεται επίσης το Λαογραφικό Μουσείο ή αλλιώς Μουσείο Αϊβάζη,μια επίσκεψη θα σας ταξιδέψει στις παλιές καλές εποχές και θα πάρετε μια γεύση από το πως ζούσαν τότε οι Καστοριανοί.
  • Σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε μερικές από τις εκκλησίες της πόλης γιατί όλες δε θα τα καταφέρετε,μιας και είναι περίπου 75 Βυζαντινές Εκκλησίες & αρκετά Μοναστήρια!  

    Tips…

  1)Φορέστε αναπαυτικά παπούτσια γιατί αυτή την πόλη πρέπει οπωσδήποτε να την περπατήσετε από άκρη σ’ άκρη και μάλιστα δίπλα ακριβώς στη λίμνη και είμαι σίγουρη ότι εκεί θα τραβήξετε τις πιο ωραίες σας φωτογραφίες!

  2)Αν μετά από τόσο περπάτημα πεινάσατε…και λογικό είναι,κάντε μια στάση στο εστιατόριο Αρχονταρίκι και είμαι σίγουρη πως θα με θυμηθείτε!3)Αν είναι χειμώνας και κρυώσετε ή δεν θέλετε να κρυώσετε το χειμώνα που θα μας έρθει… “των φρονίμων τα παιδιά,πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”,κάντε μια στάση στο κατάστημα Δερμάτινων & Γουναρικών George !

  4)Και όταν πια μετά από τόσες βόλτες σας πιάσει η νύχτα,μη το σκέφτεστε ένας είναι ο προορισμός για τη διαμονή σας,Esperos Palace Luxury & Spa Hotel,ξεκουραστείτε,φρεσκαριστείτε και φορέστε τα καλά σας γιατί έπεται συνέχεια…φυσικά στο No1 club της πόλης…το Domus!

  H Καστοριά είναι ένας μαγευτικός προορισμός για όλες τις εποχές,ειδικότερα όμως για το χειμώνα..μακάρι να την πετύχετε και ντυμένη στα λευκά. Εμείς ήμασταν τυχεροί!Ελπίζω να ξεκλέψετε λίγο χρόνο και να καταφέρετε να την επισκεφθείτε!